Amintiri din Romania va prezinta in acest articol cativa dintre romanii talentati care, prin activitatea pe care o desfasoara promoveaza Romania. Fie ca vorbim despre romanii care au reusit sa-si faca o cariera de succes in strainatate si in acelasi timp sa promoveze si sa faca cunoscuta Romania, tara in care s-au nascut si au crescut o perioada de timp, fie ca vorbim despre romani care muncesc in tara. Acesti romani sunt un exemplu pentru noi toti, odata pentru ambitia lor de a reusi sa-si croiasca un drum, si apoi pentru faptul ca nu se dezic ca sunt romani, din contra se mandresc cu asta si o spun cu demnitate si nostalgie atunci cand sunt intrebati. Ba mai mult, au incercat, fiecare in domeniul lui de activitate sa se inspire din cultura romaneasca si sa aduca elemente romanesti in activitatea lor.

In domeniul fashion avem cele mai multe exemple, romance care au reusit cu produse din portul traditional romanesc sau cu produse nou create dar care au ca inspiratie motive traditionale, sa patrunda atat pe piata interna cat si internationala. Cristina Chiriac este una dintre romancele care a reusit in fashion si pe langa faptul ca promoveaza portul traditional prin crearea de ii autentice, a reusit si a realizat o afacere de succes din pasiunea ei. Brandul sau se numeste „Flori de ie” si face concurenta produselor aduse in import mai ieftine.

Angela Vasiliu a reusit sa impresioneze intreaga lume cu brandul “Papucei”, incaltaminte de calitate creata in atelierul sau din Iasi din componente integral romanesti. Are clienti din toata Europa, din SUA si chiar din Australia, iar numarul de perechi pe care ii vinde anual ajunge la minim 50 de mii de perechi. Strainii sunt total fascinati de produsele Angelei primind laude si incurajari din toate partile.

„Smiling Shoes” este un alt brand romanesc de incaltaminte, creat de doua surori din Targoviste impreuna cu tatal lor. Comenzile vin in mare parte din strainate, iar doamnele si domnisoarele iubitoare de moda sunt incantate de pantofiorii veseli ai romancelor.

Sense” este un brand romanesc de haine aflat sub coordonarea Andreei Tincu. Este foarte bine cunoscut in strainatate dar de cativa ani incepe sa prinda si in Romania. Partenerii ei – doi ingineri textilisti: Cristina si Sorin detin 2 fabrici in Roman: una de confectii si una de tricotaje: au 750 de angajati. Andreea gandeste colectiile, ei produc si vand. Au deschis deja 16 magazine in tara.

Lana Dumitru este o tanara talentata romanca care a reusit sa se impuna in lumea modei prin creatiile originale inspirate din motivele traditonale romanesti intalnite pe carpetele si covoarele bunicilor. Astfel impreurile au ajuns sa fie purtate pe tricouri, rochite, geci etc si au avut un real succes in strainate. New York Times a scris si  Time Out din Londra au scris despre romanca noastra talentata.

Acestia sunt doar cativa dintre romanii frumosi, talentati care ne promoveaza tara oriunde merg in lume, care se mandresc ca sunt romani si care isi doresc, la fel ca si noi sa arate lumii intregi ce tara faina avem si ce oameni dragastosi locuiesc aici.

Daca mai stiti si alti romani care ne promeaza tara prin activitatea pe care o desfasoara, romani care fac lucruri frumoase despre care trebuie sa scriem si sa le facem cunoscute, spuneti-ne si ajutati-ne sa promovam Romania.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *