Warning: preg_match(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 34 in /home/rpro0376/amintiridinromania.ro/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/nextgen_basic_tagcloud/package.module.nextgen_basic_tagcloud.php on line 182

Warning: preg_match(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 63 in /home/rpro0376/amintiridinromania.ro/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/nextgen_basic_tagcloud/package.module.nextgen_basic_tagcloud.php on line 182

Chipul regelui dac Decebal se afla pe malul stancos al Dunarii, in apropierea localitatii Orsova.  Sculptura cu chipul lui Decebal este cea mai inalta sculptura in piatra din Europa, aceasta masurand 55 m inaltime si 25 m latime. Ideea realizarii acestei sculpturi a fost a omului de afaceri roman Iosif Constantin Dragan care a si finantat integral construirea acesteia. Lucrarea a inceput in vara anului 1994 si s-a finalizat in 2004 cu ajutorul a 12 sculptori-alpinisti.

Decebal a fost primul mare rege si conducator al dacilor, ce a dus lupte grele impotriva romanilor, lupte despre care cartile de istorie scriu, reprezentand punctul de formare al poporului român. Astfel omul de afaceri si iubitor de istorie a dorit sa aduca un omagiu lui Decebal si sa ofere românilor un monument ce va dainui cu siguranta multi ani de acum inainte.

Chipul sculptat al lui Decebal se poate vizita si admira facand o plimbare cu barca pe Dunare. Este un loc ce nu trebuie ratat. Chiar în fata sculpturii, dar pe malul sarbesc, se gaseste de aproape 2000 ani o placa memorială antica, numita “Tabula Traiana”, un monument ridicat de adversarul regelui Decebal, imparatul roman Traian, pentru a marca victoriile Imperiului Roman asupra regatului dac din timpul razboiului desfasurat in anii 105-106.

O lectie de istorie intr-o rezervatie unica in Europa. Va dorim vacanta placuta!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *