La doar 100 km de capitala, se afla situata inca din anul 1685, o adevarata „mina de aur”, o sursa de sanatate, relaxare si distractie unica in Europa. Vorbim despre Salina Slanic Prahova, „un palat de sare”, asa cum este numit, ce se intinde pe aproximativ 80.000 de km. Cu o concentratie mare de aerosoli naturali salini si o temperatura medie constanta de  12-13 grade Celsius, Salina Slanic Prahova reprezinta o sursa de tratament pentru persoanele ce sufera de probleme respiratorii.

In prezent accesul vizitatorilor in Mina Unirea – Salina Slănic Prahova se face cu microbuze, pana la o adancime de 208m, apoi acestia se pot plimba prin tunerile minei descoperind elemente, obiecte din trecutul istoric al poporului roman: bustul sculptat în sare al lui Burebista, sculpturile in sare reprezentandu-i pe cei doi mari conducatori, Decebal si Traian, inconjurati de elemente specifice ale popoarelor dac si roman. De asemenea, vizitatorii pot admira in bazorelief, pe marele domnitor Mihai Viteazu si bustul sculptat in sare al lui Mihai Eminescu.

Dupa renovarile incheiate acum cativa ani, in salina vizitatorii si in special copiii se pot bucura de terenuri de sport, volei, handbal, tenis si minifotbal, locuri de joaca pentru copii, carting, jocuri mecanice. De asemenea tot in salina exista un spatiu limitat amenajat cu paturi, scaune, mese, unde vizitatorii cu afectiuni respiratorii pot petrece cateva ore în liniste. Salina Slanic Prahova este locul ideal unde se pot ograniza diverse competitii sportive, concursuri si expozitii.

De ce este unic acest loc? Va spunem noi: Salina Slanic Prahova este cea mai mare din Europa ca dimensiuni, volumul de sare excavată fiind de 2,9 milioane de metri cubi, şi deţine cel mai pur aer de pe planetă, lipsit aproape total de radiaţii şi poluare.

Amintiri din Romania va recomanda cu incredere sa mergeti sa vizitati Salina Slanic Prahova, in cazul in care nu ati mers pana acum niciodata pentru ca nu veti regreta si cu siguranta veti reveni acolo. Zona in care este amplasata salina va ofera si alte obiective turistice pe care le puteti vizita, respectiv Muntele de sare, un monument al naturii, in interiorul caruia se află o veche ocna umpluta cu apa, careia localnicii ii spun Grota Miresei, manastirile Ghighiu, Zamfira, Crasna, Cheia, Suzana, cariera de tuf vulcanic Piatra Verde.

Pentru mai multe detalii despre programul de vizitare precum si tarifele de acces in Salina Slanic Prahova puteti accesa linkul urmator: http://www.salrom.ro/slanic-prahova-facilitati-si-tarife.php

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *