Probabil ati auzit ca exista in lume anumite locuri cu o incarcatura energetica foarte mare. Cercetatorii, oamenii care au studiat fenomenul au demonstrat ca exista 15 astfel de locuri in lume, dispuse in forma unei spirale pe harta, spirala care se inchide in dreptul  Romaniei. Astfel tara noastra este singura tara care cuprinde 7 din cele 15 locuri cu incarcatura energetica.

Explicatia stiintifica pentru acest fenomen spune ca Pamantul este o formatiune cu linii geoenergetice care se intretaie, se leaga in noduri si se modifica sub influenta proceselor geofizice si cosmice. Aceste linii de putere ating forta maxima în anumite zone, care emit radiatii numite “curenti de inteligenta”.

Fiind tara cu cele mai multe puncte energetice, s-a constatat ca deasupra Romaniei se intinde una dintre cele mai puternice „umbrele” protectoare de pe intreaga planeta, dupa spusele bioenergoterapeutului. Dan Seracu.

Ce simtim noi mai exact in aceste locuri minune?

Atunci cand mergem intr-un loc cu o incarcatura energetica, chiar daca drumul pana acolo a fost destul de obositor si lung, odata ajunsi in punctul respectiv oboseala va disparea, iar organismul se va simti relaxat, linistit, odihnit. De asemenea se spune despre energiile din unele zone ca au efecte benefice asupra sanatatii, spre exenplu:

 • Pietrele lui Solomon – o zona incarcata cu ioni negativi, este benefica pentru ameliorarea bolilor cardio-vasculare
 • Polovragi – cea mai buna zona pentru tonifierea generala a organismului.
 • Canionul 7 Scari – locul care face bine psihicului, datorita aerului ozonat si susurului apei curgatoare
 • Templul Ursitelor de la Şinca – locul in care iti poti recupera puterea interioara, sa te revigorezi.
  Se spune ca omul care adoarme chiar si cateva minute in templu sau in apropierea lui capata forte noi si devine mai puternic.
 • Lacul Sfânta Ana – locul care ajuta la cresterea fertilitatii. Lacul este cu adevarat un miracol deoarece nivelul apei nu creste si nu scade niciodata, desi lacul nu are izvoare si este alimentat doar de apa de ploaie. Puritatea apei este foarte apropiata de cea a apei distilate.
 • Pestera Puturosu – locul cu cea mai mare concentratie de sulf din Europa, ajuta la vindecarea bolile cardiovasculare si de natura reumatica, insa poate fi benefic si persoanelor cu alergii. De asemenea, se spune despre acest loc ca ii ajuta in mod special pe barbate, din punct de vedere al potentei, sulful fiind o adevarata Viagra naturala.

 

Cele 7 puncte energetice ale Romaniei
Muntii Bucegi
este considerat locul cea mai mare incarcatura energetica din Romania. Punctele cheie de aici sunt:

 1. Triunghiul Omul – Babele – Sfinxul in jurul carora apar la anumite interval de timp conuri de lumină alb-laptoasa, care se rotesc ca un vortex de nori, amplificand perceptia extrasenzoriala. Tot atunci se înregistreaza semnale radio venite dinspre  interiorul muntelui. Cercetătoarea Cristina Panculescu sustinea ca in zona Varfului Omu se afla cel mai important Centru Energetic-Informational natural al planetei: “Muntele Sacru al dacilor se afla in Bucegi; el este structurat pe trei niveluri: Primul nivel – Pestera lui Zalmoxis identificata cu Pestera Ialomitei, in 12 mai 1986; Al doilea nivel – Platoul Babelor unde se afla Sfinxul de la care a inceput totul, in 25 noiembrie 1984; Al treilea nivel – Zona Varfului Omu, care este Sanctuarul principal”.
 2. Varful Doamnei, din apropierea Pesterii Ialomita , denumita si Gura de Rai este al doilea punct energetic din Bugeci deoarece cei care ajung aici nu resimt deloc oboseala drumului. Este vorba mai exact despre o panta pe care se manifesta o anomalie magnetica atipica, ce a nu a putut fi explicata nici macar de cel mai bun geofizician de la noi. Locul este in continuare cercetat in speranta ca se va gasi originea acestei energii, anomalii, insa pana atunci noi ne bucuram de beneficiile ei.

Zona cunoscuta sub denumirea de “Șapte Izvoare” este un alt loc miraculos din Bucegi. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca apa de aici nu are nicio bacterie si nici azotati sau azotiti, fiind cea mai pura din lume. Se presupune ca cele sapte izvoare din Bucegi sunt chiar “apa sfântă” a dacilor. Aceștia credeau că izvoarele aveau puteri miraculoase de vindecare.

3.Pestera Polovragi este al treilea punct energetic al Romaniei. Bioenergoterapeutii considera Polovragiul cel mai bun loc pentru tonifierea generala a organismului. Se spune ca aici, vracii prelucrau o planta rara, numită povraga, polvraga, sau polovraga, intrebuintata in popor ca remediu impotriva bolilor. Pestera poate fi vizitata doar pe o distanta de 800m aproximativ, primul sector de la intrare avand o incarcatura istorica si emotionala foarte mare, reprezentand in trecut un refugiu pentru stramosii nostri daci.

 1. Panteonul de la Căscioarele este o vatra primara a civilizatiei si al patrulea punct energetic al Romaniei. Aici au fost gasite necropole de urieşi si pietre cu inscriptii ciudate, cu linii ce delimiteaza zone numai de stravechi stiute. In urma cercetarilor s-a constatat ca este o zona geoenergetica deosebita si cu o acustica nemaipomenita. Cine doarme noaptea aici, in zona Panteonului de la Căscioarele, aude clar si soaptele oamenilor de pe malul celalalt al Baltii Izvorului Catalui.
 2. Sarmisegetuza este considerata de catre bioenergoterapeuti un loc cu o puternica incarcatura energetica, si de asemenea se afla pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. Aici este locul unde banda energetica formeaza un vortex secundar foarte puternic. Din punct de vedere al puterii energiei resimte Sarmisegetuza este considerate al doilea punct energetic al Romaniei dupa Sfinx.
 3. Munţii Rarău, mai exact zona Rarau-Pietrele Doamnei – Giumalau reprezinta un alt punct energetic al Romaniei, in care activeaza un urias vortex prin care se fac infuzii vibrationale, unii iniţiaţi considerand ca este locul cel mai potrivit pentru atingerea unor inalte stari de constiinta. De asemenea se pare ca insasi compozitia şisturilor cristaline din aceasta zona are un efect important asupra organismului uman.
 4. Templul Dorintelor sau Grota de la Şinca Veche, situat la cativa kilometri de localitatea Perşani din judetul Braşov este un loc cu adevarat magic. Legenda spune ca aici este locul unde oamenilor cu sufletul curat li se indeplinesc dorintele si pot fi vindecati de cele mai grele boli. Este un loc cu puternice energii positive, fiind considerat de asemenea al treilea punct energetic ca intensitate al Romaniei dupa Sfinx si Sarmisegetuza. Este format din cinci incaperi, are doua altare si un turn prin a carui deschidere se poate vedea cerul.

 

     Speram ca v-a placut articolul nostru si va dorim sa va incarcati de cat mai multa energie pozitiva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *